У Порошенка викинули «прокладці» чверть мільйона на сайт, створений «Софтлайном»
14.09.2012   //  

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 11 вересня уклало угоди з ТОВ «Клевер Софт» на програмні послуги щодо сайту міністерства на загальну суму 270 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Послуги із технічного та технологічного супроводження офіційного веб-сайту Мінекономрозвитку коштуватимуть 150 тис грн. Ще 120 тис грн. програмісти отримають за консультативні послуги щодо розробки комплексної системи захисту інформації, щоб уникнути несанкціонованого доступу до системи «Офіційний веб-сайт» з інших комп’ютерів.

ТОВ «Клевер софт» обрано по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника», оскільки компанія є розробником та власником програмної платформи «CS doc», на базі якої створено ІТС «Офіційний веб-сайт».

При цьому міністерство повідомляє, що воно замовило «Клевер Софту» створення сайту у 2011 році. Однак в «ВДЗ» жодних даних про угоду між Мінекономрозвитку і цією фірмою немає. На сайті міністерства повідомляється, що його розробником є відома компанія «Софтлайн».

Компанія «Клевер софт» зі статутним капіталом 900 грн. Дениса Зернишкіна, Андрія та Наталі Сергійчуків раніше отримала 3,69 млн грн. на розробку програмного забезпечення для Генпрокуратури і 447 тис грн. на web-портал адміністративних послуг в місті Києві. На тендері КМДА «Софтлайн» пропонував виконати роботи вдвічі дешевше від «Клевер Софту», однак його заявка була відхилена. В КМДА вирішили, що «Софтлайн» немає досвіду по створенню веб-порталів.