«Регіонал» Труханов за 37 мільйонів залатає округи собі, Ківалову і Маркову
13.09.2012   //  

Управління дорожнього господарства Одеської міськради 5 вересня за результатами тендерів уклало з ТОВ «Ростдорстрой» угоди на ремонт доріг у місті Одеса вартістю 36,52 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За поточний ремонт проїжджої частини міських вулиць в Одесі «Ростдорстрой» отримає  26,73 млн грн. Ямковий ремонт коштом державного бюджету планують провести на 135 вулицях і шести площах міста загальною площею 66 653 кв. м. Завершити роботи мають до кінця цього року.

56 вулиць, що підлягають ремонту, знаходяться в Приморському районі. Він входить до 135-го мажоритарного округу, за котрим балотується нардеп від Партії регіонів Сергій Ківалов, співавтор закону про мови і почесний президент Одеської національної юридичної академії.

Ще 35 вулиць відремонтують у Київському районі Одеси. Він належить 133-му мажоритарному округу, за яким балотується заступник голови Одеської обласної ради Олексій Гончаренко, а також голова проросійської партії «Родіна» Ігор Марков.

Окрім того 22 вулиці розташовані в Суворовському та Малинівському районах, які належать 136-у округу. За ним балотується Геннадій Труханов, голова фракції Партії регіонів в Одеській міськраді, до бізнес-угрупування котрого і входить переможець тендеру «Ростдорстрой». Офіційно засновником «Ростдорстрою» є офшор з Віргінських островів «Сайдлейк інтернешнл лімітед».

Ще за 9,80 млн грн. «Ростдорстой» зробить поточний ремонт проїжджої частини вулиць, тротуарів та внутрішньоквартальних проїздів. Де саме планують робити ямковий ремонт у технічному завданні не зазначено. Ремонт оплатять з коштів міського бюджету, завершити його також повинні до грудня 2012 р.

З урахуванням цих закупівель з початку 2010 року «Ростдорстрой» отримав підряди на 954,30 млн грн., майже всі замовлення стосувались доріг в Одеській та Київській областях. Зокрема фірма отримала підряд вартістю 2 мільйони на ремонт дороги від одеського маєтку Сергія Ківалова до спа-центру.