У росіян, які обґрунтовуватимуть ціну метро на Троєщину, в партнерах знайшовся товариш Азарова
10.09.2012   //  

Комунальне підприємство Київської міськдержадміністрації «Київсистемоменеджмент» 30 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ВАТ «Федеральний центр проектного фінансування» на підготовчі роботи по реалізації проекту будівництва четвертої гілки Київського метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина вартістю 25,34 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з контрактом, консультант має розробити схему державно-приватного партнерства з наведенням аналітичних, статистичних, фінансових, техніко-економічних і соціально-економічних показників, наданням розрахунків витрат з визначенням термінів окупності та інших фінансових показників проекту. Роботи потрібно закінчити в квітні 2013 року.

В тендері брали участь шість компаній. Французько-німецький консорціум «Geci International/Systra/Arzinger» і ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії» пропонували виконати роботи більш, ніж за 30 млн грн. Українські ТОВ «КПМГ-Україна» і ТОВ «Ернст енд Янг» пропонували відповідно 6,72 млн  грн. і 13,86 млн грн. Однак всі ці заявки були відхилено через претензії до оформлення заявки, ненадання забезпечення пропозиції (КПМГ та консорціум) та невідповідність кваліфікаційним критеріям.

Відтак КМДА обирало переможця лише серед двох учасників – португальською фірмою «Загопе-Конструсоеш і Енженярія S.A.» (32,24 млн грн.) і російським «Федеральним центром проектного фінансування», який входить в структуру «Внєшекономбанка».

Приватна установа «Український центр сприяння розвитку публічно-приватного партнерства» повідомила, що вона є співвиконавцем проекту разом з інжиніринговою компанією АІКОМ, юридичною фірмою «Гід Луарэт Нуэль Схід», і українським ТОВ «Юридична фірма «ЮрЕнергоКонсалтинг» Анни Шатковської.

Засновником «Українського центру сприяння розвитку публічно-приватного партнерства» є директор Інституту економіки і прогнозування НАНУ, член ради Нацбанку Валерій Геєць – давній товариш прем’єр-міністра Миколи Азарова.