Невеличкий ремонт офісу ОДА з’їв половину грошей, отриманих від продажу цілого кінотеатру
10.09.2012   //  

Зліва кінотеатр "Україна", зправа офіс ХОДА, чий ремонт коштував половину грошей від продажу кінотеатру

Управління капітального будівництва Херсонської облдержадміністрації 3 вересня уклало угоду з ТОВ Фірма «Промальп, ЛТД» на реконструкцію адмінбудівлі по просп.Ушакова, 47 вартістю 4,45 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В приміщенні управління економіки ОДА замовлено ремонт коридорів першого поверху, актового залу на 4-му поверсі, покрівлі та утеплення і облицювання фасаду Cerezit ППС.

Формально роботи потрібно виконати до кінця цього року. Однак губернатор Микола Костюк ще в травні анонсував цей ремонт і обіцяв закінчити його до Дня міста, яке відзначається 15 вересня.

«Там ​​буде відремонтовано внутрішні приміщення, великий зал і, звичайно, фасад будівлі. Ми зараз домовляємося з керівництвом «Приватбанку» і новими господарями кінотеатру «Україна», щоб фасади всіх трьох будівель після ремонту створювали архітектурний ансамбль. І прикрасимо фронтони будівель. Є навіть пропозицію, поставити там коней, як на театрі в Москві Це поки тільки пропозиція Може бути буде щось інше», – повідомив губернатор місцевим ЗМІ. В оприлюдненій конкурсній документації жодних згадок про коней чи інші скульптури немає.

За даними губернатора, на ремонт офісу управління економіки пішли гроші, отримані від продажу за 11,22 млн грн. комунального кінотеатру «Україна» – після відрахування податків їх залишалось 9 млн грн. Кінотеатр було продано на аукціоні з підняттям ціни від стартової на 300 тис грн. в лютому цього року компанії «Конкорд-2000». Засновниками фірми є кілька мешканцями Херсона та Криму: Голованьов Василь Олексійович, Філіппова Валентина Петрівна, Дерен Галина Сергіївна, Мартинюк Юлія Анатоліївна, Кірій Юлія Валеріївна, Звоздянова Лариса Олександрівна, Дембіцький Олег Анатолійович, Гончарова Ірина Вікторівна.