Льовочкін дав 3 мільйони на конгрес видавців з Януковичем, під час якого у журналістів виривали плакати
10.09.2012   //  

Державний комітет телебачення і радіомовлення України 31 серпня уклав угоду з Українською асоціацією видавців періодичної преси на організацію і проведення 2-5 вересня 64-го Світового конгресу газетярів і 19-го Світового форуму редакторів вартістю 3,07 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Відповідно до листа голови Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна від 10.08.2012 № 02-01/1829,  УАІПП та Держкомтелерадіо мали забезпечити проведення заходів конгресу та форуму з використанням технічного обладнання, облаштування та декорування приміщень в «Софії Київській», музеї «Пірогово», «Українському домі», «Мистецькому Арсеналі» та  Міжнародному центрі культури та мистецтв профспілок України.

На які саме статті видатків мали піти 3 млн грн. з державного бюджету в конкурсній документації не повідомляється. Участь в цих заходах була платною, запрошення коштувало щонайменше 590 євро на одну особу.

Нагадаємо, 3 вересня президент Віктор Янукович виступив на засіданні конгресу газятрів. Під час його виступу кілька журналістів розгорнули плакати, які повідомляли про цензуру в Україні. Охоронці в залі повиривали ці плакати з рук журналістів. Також охоронці вилучали листівки на вході до зали мотивуючи це тим, що всі папери, які учасники конгресу проносять до зали, мають бути чистими.

Гендиректор УАВПП Олексій Погорєлов заявив, що не давав охоронцям в залі жодних вказівок по вилученню плакатів та застосуванню фізичної сили до їх власників і взагалі охороною в залі займалось УДО. В свою чергу Управління державної охорони, яке забезпечує безпеку на заходах за участі Януковича, повідомило про свою непричетність до дій охоронців приватних компаній, які працювали в залі.