В «єврофутбольну» трасу Київ-Харків-Довжанський зариють ще 82 мільйони
07.09.2012   //  

Служба автомобільних доріг у Харківській області 27 серпня за результатами тендеру уклала з ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» ДП «Харківський облавтодор»  договір на поточний ремонт автомобільної дороги М03 Київ – Харків – Довжанський км 395+064 – км 435+240. Вартість угоди склала 81,79 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На ділянці дороги довжиною 40,18 км мають провести роботи по укріпленню узбіч. Ремонт проходить за кошти державного бюджету і має бути завершений до кінця цього року.

Деталі ремонтних робіт невідомі, оскільки технічна документація на сайті «ВДЗ» відсутня.

Тендер проведено за неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника». Це обґрунтовують з технологічної та логістичної точки зору, оскільки «Харківський облавтодор» наразі проводить поточний ремонт з розширенням дороги на цій же ділянці, і таким чином не доведеться витрачати додаткові кошти на перевезення  техніки та робітників.

Облавтодор у травні отримав основний підряд на ремонт дороги вартістю 320 млн грн. і більшу частину ремонтованої ділянки вже здали в експлуатацію ще на початку липня.

З урахуванням цих двох підрядів ремонт вищезгаданої ділянки траси коштує вже в 401,79 млн грн. Загалом від початку 2010 р. в ремонт траси Київ-Харків-Довжанський до Євро-2012 вклали  3,31 млрд грн. , з них третину – 1,19 млрд – отримав «Харківський облавтодор».