Син Пшонки переплюнув сина Азарова на 20 мільйонів
06.09.2012   //  

Три районні лікарні Запорізької області 27 серпня за результатами тендерів уклали низку угод з ТОВ «МедГарант» і ПП «Донмед» на придбання медичних обладнання та меблів на загальну суму 34,78 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

КУ Приазовська Центральна районна лікарня замовила устаткування на 10,82 млн грн., зокрема стаціонарний флюорограф, рентгенапарат на три робочих місця і палатний рентгенографічний апарат, апарат озонотерапії та аутогемотерапії, гастрофіброскоп, кардіологічний комплекс та ін. Ще на 566 тис грн. лікарня закупить меблів і на 235 тис грн. освітлювальних пристроїв.

КП «Приморська центральна районна лікарня» придбала за  6,59 млн грн. тримісний рентгенапарат, мамографічний комплекс, повітряні стерилізатори, стоматологічну установку, портативні електрокардіографи та ін. Іще на 251 тис грн. лікарня замовила медичні меблі.

Також на 16,33 млн грн. замовила устаткування КП «Якимівська центральна районна лікарня». В тому числі придбано функціональні ліжка, гінекологічні крісла та фельдшерські сумки.

Лікарні знаходяться у Приазовському, Приморському  та Якимівському районах Запорізької області відповідно. Ці райони входять до 81-го виборчого округу, за яким балотується народний депутат від Партії регіонів Артем Пшонка – син Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

У травні Пшонка-молодший уже дарував Приазовській лікарні машину швидкої допомоги, за чий кошт вона була придбана не повідомлялося. Наприкінці минулого року Пшонка також подарував операційний стіл центральній райлікарні м.Токмак у тому ж виборчому окрузі, за чий кошт було придбано устаткування теж невідомо.

В квітні Пшонка заявив, що домігся держсубвенції для у розмірі 18 млн грн. на купівлю устаткування для лікарні в Токмаку, пообіцяв відремонтувати дитячу лікарню і влаштувати сімейний гуртожиток для медпрацівників. Після цього, у серпні Токмацька лікарня провела тендер на придбання бюджетним коштом устаткування на суму 4,65 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно медичні установи міста Словянськ Донецької області (виборчий округ сина премєр-міністра Азарова – Олексія) уклали угоди на купівлю устаткування на загальну суму близько 15 млн грн.