Нардеп з Партії регіонів отримав на медичний центр в Донецьку вже 78 мільйонів
06.09.2012   //  

Головне управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації 28 серпня за результатами тендеру уклало з ТОВ «БК «Віра» угоду на будівництво Центру позитронно-емісійної томографії у місті Донецьк. Вартість угоди склала 38,89 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Триповерховий медичний центр площею в майже дві тисячі метрів будують за адресою проспект Ілліча, 14 відповідно до минулорічного розпорядження Кабінету міністрів. Технічна специфікація цієї стадії будівництва на сайті «ВДЗ» відсутня.

Роботи фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету та інших коштів і мають бути завершені до березня 2013 р.

Будувати центр почали в січні минулого року і з цей час на будівництво було проведено тендери на 78,33 млн грн. Згідно з розпорядженням Кабміну загальна кошториста вартість центру разом із обладнанням оцінюється в 189,45 млн грн., готовий він повинен бути до червня наступного року.

Усі роботи замовлялись ТОВ «БК «Віра». Основним власником цієї компанії є ТОВ «Інвестиції та розвиток», чиїми основними власниками є народний депутат від Партії регіонів Ігор Гуменюк та голландська фірма «Бланкербург холдінг та файненс б.в.».

Позитронно-емісійні томографи використовують при діагностиці та лікуванні як первинного онкологічного захворювання, так і його рецидивів. ПЕТ-системи мають набагато вищу чутливість, ніж звичайні комп’ютерні томографи і дозволяють виявити пухлини, коли їхній розмір ще не перевищує міліметра.