В окрузі масажиста Азарова за гроші уряду селу зроблять каналізацію за 33 мільйони
04.09.2012   //  

Управління капітального будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України 30 серпні уклало угоду з ТОВ «СПР-Груп» на будівництво каналізаційних очисних споруд у смт.Баришівка. Вартість угоди склала 33,41 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На початку серпня на Постійна комісія КОДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала стан очисних споруд у селищі аварійною. Термін експлуатації каналізаційних труб вичерпаний, в мережі постійно трапляються прориви з виливом нечистот на поверхню (9 аварійних ситуацій за останні півроку). Перевантаження системи також сприяє підтопленню будівель садівничих товариств. За цих умов замовник визначив ситуацію як таку, що потребує негайного втручання, і замовив будівництво каналізації за неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника».

Будівництво замовлено коштом державного бюджету. Закінчити каналізацію в селищі мають до кінця цього року.

Баришівський район входить до 97-го виборчого округу, за яким на прийдешніх парламентських виборах балотується Сергій Федоренко – керівник Броварської міської організації Партії регіонів, більш відомий як масажист прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Раніше уряд виділив 22,53 млн грн. на реконструкцію басейну в Броварах, яким керує Тетяна Федоренко, дружина кандидата в депутати.