В каналізацію Борисполя без варіантів закопають чверть мільярда
04.09.2012   //  

Управління капітального будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 30 серпня уклало угоду з ТОВ «СПР-Груп» на будівництво каналізації в місті Бориспіль. Вартість угоди скала 234,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», яку обґрунтовують необхідністю негайно ліквідувати аварійну ситуацію, котру спричиняє каналізаційна система міста. Очисну систему називають фізично застарілою і технічно не спроможною ефективно здійснювати очищення каналізаційних стоків, а її санітарно-технічний стан незадовільним. Перевантаження системи загрожує здоров’ю населення прилеглих територій внаслідок надходження хімічного та біологічного забруднення підземних вод. Крім того в районі злітної смуги та інших прилеглих ділянках території аеропорту підвищується рівень ґрунтових вод, а сморід доходить до самого аеропорту. Аварійність у червні цього року підтвердила Постійна комісія КОДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Каналізацію мають завершити до кінця 2013 року. По виборчому округу з центром в Борисполі балотується голова «Украероруху» Юрій Чередніченко.

До цього підряду в Борисполі «СПР-груп» отримувала замовлення виключно в Криму, почавши вигравати державні тендери після президентських виборів 2010 року. З того часу компанія отримала підряди на 690 млн грн.

Засновниками ТОВ «СПР-Груп» є донеччанин Сергій Білоус та львів’янин Руслан Харів, який є бізнес-партнером генерал-майора Юрія Вандіна, колишнього замголови СБУ.