Державні енергетики купили базу відпочинку в Криму за $1 мільйон у екс-депутата
30.08.2012   //  

ПАТ «Центренерго» 28 серпня уклало угоду на придбання корпоративних прав ТОВ «Корпорація Южная», яка володіє базою відпочинку «Южная» в смт Миколаївка Сімферопольського району. Вартість угоди склала 8,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Державна компанія придбала у засновників ТОВ «Корпорація Южная» – Галини і Віталія Верченко – їхні частки в компанії за 0,60 млн грн. і 7,40 млн грн. відповідно. Віталій Верченко до 2006 року очолював постійну комісію Верховної ради Криму з аграрних і земельних питань, екології та раціонального природокористування.

База відпочинку «Южная» (на фото) в Миколаївці представляє собою новий п’ятиповерховий будинок біля пляжу на 12 номерів класу «люкс» і кілька окремих будиночків старого фонду на 80 місць.

«Центренерго» вирішило придбати цю базу відпочинку в квітні 2012 року рішенням загальних зборів акціонерів. Основним акціонером компанії є НАК «Енергетична компанія України». Перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський погодив представник НАК «ЕКУ» завдання на голосування щодо участі ПАТ «Центренерго» в придбанні корпоративних прав ТОВ «Корпорація Южная».

Уряд планує приватизувати ПАТ «Центренерго» в грудні цього року.