Прикарпатську резиденцію Януковича покращать ще на 30 мільйонів. Є вже півмільярда на відпочинок гаранта
23.08.2012   //  

Головне управління регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації 16 серпня уклало угоду з ТОВ «УНР ПІБ»  на додаткові роботи по будівництву гостьового будинку в резиденції «Синьогора» Державного управління справами по вул.Зарічна в с.Гута (Богородчанський р-н). Вартість угоди склала 30,07 млн грн. Про це повідомляється «Віснику державних закупівель».

Вартість додаткових робіт майже вдвічі перевищує вартість первісної угоди на будівництво гостьового будинку 17,30 млн грн. В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що додаткові будівельні роботи не були включені у початковий проект, але стали необхідними через непередбачувані обставини. Жодних пояснень щодо «непередбачуваних обставин» та переліку додаткових робіт в обґрунтуванні закупівлі немає. На фото елементи інтерєру та окремі будівлі “Синьогори”.

Київська компанія «УНР ПІБ» Андрія Бондарця та Володимира Простітова була обрана генпідрядником розбудови президентської резиденції в Прикарпатті в серпні минулого року. Компанія була обрана генпідрядником по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника», оскільки в Івано-Франківській ОДА бажали уникнути «негативних наслідків, пов’язаних із невиконанням доручень Уряду та реалізації державних програм, які віднесені до невідкладних заходів».

З серпня 2011 року фірма зі статутним капіталом 34 тис грн. отримала підряди на розбудову «Синьогори» на 133,33 млн грн. – 85,97 млн грн. на реконструкцію головного корпусу резиденції з інженерним блоком та 47,37 млн грн. на гостьовий будинок. Окрім цього ДО «Резиденція «Синьогора» за 54,03 млн грн. наймало підприємство «Гарант» Львівської обласної організації УТОГ для реконструкції інженерних мереж.

Відтак загальна вартість робіт по реконструкції «Синьогори» за час правління президента Віктора Януковича склала 187,36 млн грн.

Нагадаємо, в серпні 2011 року Державне управління справами також розпочало реконструкцію державних резиденцій в Форосі та Масандрі. Протягом року на розбудову кримських резиденцій №№ 3, 6, 8, 9 і 10 укладено угоди на 342,67 млн грн.