Попов за бюджетні гроші замовив салют і сцену на День Незалежності, які обіцяв за гроші меценатів
22.08.2012   //  

Головне управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Київської міськдержадміністрації 15 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Таврійські ігри» на проведення загальноміських заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 21 річниці Незалежності України. Вартість угоди склала 1,49 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанії замовлено організацію святкової концертної програми на Майдані незалежності за участю популярних естрадних виконавців, переможців, лауреатів та дипломантів популярних конкурсів і фестивалів. Кошти на гонорари для співаків в цій угоді не передбачено.

Ці півтора мільйони гривень мають піти на встановлення та обслуговування освітлювального, звукового, сценічного обладнання, декорування сценічного комплексу і забезпечення святкового феєрверку під час проведення концерту.

Власниками ТОВ «Тварійські ігри» є Світлана та Микола Баграєв, народний депутат, який у березні 2011 року перейшов з фракції БЮТ до фракції Партії регіонів. Минулого року фірма Баграєва також отримала від КМДА 1,50 млн грн. на організацію святкування Дня Незалежності.

Нагадаємо, окрім організації концерту на Майдані Незалежності КМДА також за 1,05 млн грн. найняла фірму для проведення концерту за участю симфонічного оркестру і академічної капели на Софійській площі в рамках відзначення Дня Незалежності України. Відтак два концерти без врахування гонорарів виконавцям коштуватимуть міському бюджету 2,55 млн грн.

Раніше голова КМДА Олександр Попов повідомив, що мерія витратить на святкування 2-3 млн грн. з бюджету, хоча і вважає неправильним і недоцільним витрачати бюджетні кошти на розважальні заходи, коли існує проблеми з фінансуванням соціальних програм та розвитку міста.

«Тому в цілому на всі заходи в масштабах управлінь виділяється по 200-300 тис. грн, саме більше 1 млн -1,5 млн грн. В цілому, я думаю, що це 2-3 млн, не більше, муніципальних коштів буде витрачено», – повідомив Попов. При цьому суми менші від 300 тис грн. в «ВДЗ» не потрапляють, оскільки такі кошти можна витрачати без проведення тендерних процедур.

Також Попов заявив, що сцена на Майдані і салют буде організовано за коштів меценатів, тоді як організація салюту включена до вищевказаної угоди з «Таврійськими іграми».

«Безумовно, на День Незалежності буде салют. Він буде в рамках концертної програми, яка передбачена на Майдані Незалежності. Буде чудова сцена встановлена​​, масштабна … Це також не муніципальні кошти, а кошти спонсорів, але в середньому за цінами, які є на сьогодні, салют буде коштувати 150 тис грн приблизно», – розповів голова КМДА.