Дружина Тігіпко заднім числом отримає ще 2 мільйони з бюджету на Одеський кінофестиваль
22.08.2012   //  

 

Сергій і Вікторія Тігіпко на відкритті Одеського кінофестивалю

КП «Облконцертсервіс» м.Одеса 13 серпня уклало угоду з ТОВ «Український кінофестиваль» на проведення Одеського міжнародного кінофестивалю вартістю 2,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Угоду укладено вже після завершення кінофестивалю, який пройшов в Одесі наприкінці липня. Жодних даних щодо призначення цих коштів в конкурсній документації не опубліковано. Гроші виділено з бюджету Одеської області.

Власниками ТОВ «Український кінофестиваль» є директор Одеського фестивалю Денис Іванов і президент фестивалю Вікторія Тігіпко. Дружині віце-прем’єра належить 91% статутного капіталу фірми. В липні Держкіно уклало з фірмою Тігіпко угоду вартістю 1,50 млн грн. також на проведення фестивалю-2012. Минулого року Держкіно дало на Одеський кінофестиваль на 2,00 млн грн.

За словами Вікторії Тігіпко, бюджет фестивалю складає 3 млн євро, або близько 30 млн гривень.

«Бюджет такой же [как и в прошлом году]: 3 миллиона евро. Он складывается, как пазл – это и финансовая поддержка спонсоров, и деньги, которые выделили Госкино, Одесская обладминистрация, мэрия города, плюс помощь отдельных меценатов и скидки, которые предоставляют партнеры фестиваля», – розповіла Тігіпко в інтерв’ю.

Нагадаємо, Сергій Тигипко в останньому рейтингу українських багатіїв «Forbes» знаходиться на 9-му місті ($989 млн.), піднявшись за рік на п’ять сходинок та $162 млн.