Жванія і «прокладка» за підтримки Партії регіонів заробили на урановому комбінаті вже півмільярда
21.08.2012   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 8 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Діамантбанк» на придбання автотранспортних засобів у фінансовий лізинг на загальну суму 7,80 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Урановий комбінат придбав три автобуси МАЗ по середній ціні 1,39 млн грн., два автобуси ПАЗ-4234 по 0,50 млн грн., п’ять мікроавтобусів ГАЗ -221 по 0,41 млн грн., чотири вантажівки ТАТА LPT-613 по 0,29 млн грн. і один вантажопасажирський автомобіль  з колісною формулою 4х4 за 0,22 млн грн.

Це перший державний тендер, виграний «Діамантбанком». За даними НКЦБФР, народний депутат Давид Жванія володіє 24% акцій «Діамантбанку». Решта акцій розділені між компаніями «Інтер-Вент», «ПФК «Енергоінвест» і «Техно-інвест».

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Енерджі трейд груп», чия пропозиція була дорожчою менш ніж на один відсоток. Компанія зареєстрована на кіпрський офшор «Безара лімітед» (Bezara limited).

«Енерджі трейд груп» почало брати участь в державних тендерах з кінця 2010 року, виграючи торги виключно «Східного ГЗК», на яких єдиним конкурентом найчастіше був «Діамантбанк». Всього компанія отримала за цей час підряди на 471,88 млн грн.

Давид Жванія ввійшов до провладної коаліція після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах в 2010 році. Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який очолював «Народну самооборону», звинувачував Жванію в скупці «тушок» для провладної коаліції.

Зараз Жванія балотується до Верховної Ради за мажоритарним округом в Одеській області за підтримки Партії регіонів.