Приватна фірма державного будівельника Азарова отримала третину мільярда на онкоклініку (додано)
10.08.2012   //  

(додано в частині оприлюднення тендерної документації)

ДП «Інженерно-технічний центр МОЗ України» 31 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрбудконтракт» на реконструкцію з розширенням Національного інституту раку по вул.Ломоносова, 33/43 м.Києва. Вартість угоди склала 349,91 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Генеральним планом передбачається розташування на території комплексу Національного інституту раку 10-поверхової будівлі клініки №3. Благоустрій території передбачає посадку 120 дерев, 50 кущів і розбивку 400 м² газонів після будівництва.

До кінця 2013 року передбачено зведення 10-поверхової будівлі з цокольним та технічним поверхами, що має Г-подібну форму в плані. Габаритні розміри будівлі 70,0х60,4 м, її потрібно з’єднати надземним переходом з радіологічним корпусом, що також проектується паралельно, і далі – до переходу в існуючий хірургічний корпус.

На першому поверсі будівлі передбачено розміщення вестибюльної групи, приміщень прийому пацієнтів та адміністративної частини з конференц-залом. На поверхах з 2-го по 9-й передбачені палатні відділення денного стаціонару, онкологічне, променевої терапії, хіміотерапії,  онкогематології, на 10-му – відділення високодозової хіміотерапії та трансплантації кісткового мозку з боксованими палатами і лабораторія термінових аналізів. Крім того, в частинах 2-го, 6-го, 9-го та 10-го поверхів передбачене розташування приміщень для наукових співробітників, а також відділення функціональної діагностики на 6-му поверсі. В цокольному поверсі розміщено буфет, гардеробні для персоналу, комора речей хворих, групи господарських приміщень (спецвідходів та пральня), а також технічні приміщення. 11-й поверх – технічний.

Всупереч тендерному законодавству на сайті «ВДЗ» не опубліковано протокол розкриття пропозицій та звіт про проведені торги, відтак дані про конкуренцію на тендері відсутні.

Засновниками ТОВ «Укрбудконтракт» є Анатолій Цьомик, Олександр та Олексій Луганови. В 2004 році фірма звела адмінбудинок для очолюваного Миколою Азаровим Міністерства фінансів на вул. Межигірська, 11. Також компанія брала участь у будівельних проектах Одеської юридичної академії Сергія Ківалова.

В 2010 році прем’єр-міністр Микола Азаров призначив Олексія Луганова керівником Української державної корпорації по виконанню монтажних і спеціальних будівельних робіт «Укрмонтажспецбуд».

Як повідомили «Нашим грошам» у ДП «Інженерно-технічний центр Міністерства охорони здоров’я України» всю тендерну документацію було надано «Віснику державних закупівель» в часові рамки, передбачені законодавством, а саме 2 липня 2012 року.

«З невідомих причин… протокол розкриття пропозицій було оприлюднено лише 13.08.2012, після відповідного запиту ДП «Інженерно-технічний центр МОЗ України», – йдеться у листі.

Згідно із тендерною документацією у тендері брали  участь три підприємства:   ТОВ «ЮніТім Груп» (ціна – 388,24 млн грн.), ТОВ «Укрбудконтракт» (ціна – 349, 91 млн грн.) і ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія» ( ціна – 497,4 млн грн.).

Пропозиції ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія» були відхилені через відсутність банківської гарантії,  балансу і звіту про фінансові результати за 2011 рік.