Нацбанк роздув кошторис бази відпочинку на 23 мільйони: згадали про джакузі, каміни та барбекю
09.08.2012   //  

Управління Національного банку України в Івано-Франківській області 2 серпня уклало угоду з ТОВ «Вотекс-спецмонтаж-плюс» на додаткові роботи з першої черги будівництва оздоровчого комплексу «Прикарпаття» Національного банку України по вул.Грушевського, 7 в м.Яремче. Вартість угоди склала 23,15 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

УНБУ замовило «Вотексу» будівництво санаторію «Прикарпаття» в 2010 році. Тоді вартість підряду склала 30 млн грн. і зараз додаткові роботи закуплено у компанії по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника».

Додаткові роботи виникли внаслідок доопрацювання проекту будівництва. В тому числі знадобилось з улаштування дахової газової котельні спального корпусу №2 та системи диспетчеризації. Це призвело до переобладнання системи теплопостачання (опалення, вентиляція, гаряче водопостачання), автоматизації та диспетчеризації інженерних мереж об’єкту. Також передбачено проведення додаткових робіт частини благоустрою та влаштування монолітних залізобетонних підпірних стін та зовнішніх сходів об’єкту.

Окрім цього при проведенні будівельно-монтажних робіт генпідрядником ТОВ «Вотекс-спецмонтаж-плюс» виявлено ряд суттєвих помилок та пропущених фізичних обсягів будівельно-монтажних робіт в кошторисній документації, що зумовило потребу виконання додаткових робіт по влаштуванню огороджень балконів, терас, перил сходових кліток з нержавіючої сталі; опорядженню шахти панорамного ліфта скляними панелями; виготовлення та монтаж додаткових вітражів – тамбури сходової центральної клітки; влаштування джакузі, камінів та барбекю; заміну внутрішнього опорядження інтер’єрів блоків «А» і «Б» об’єкту; монтаж основного обладнання та опорядження чаші басейнів; влаштування парапетів дахової котельні; влаштування площадки для зовнішніх блоків кондиціонерів; додаткові роботи по влаштуванню інженерних мереж електропостачання, кондиціювання, вентиляції, ІР телебачення та структурованої кабельної системи спального корпусу № 2; ремонт зведеної берегоукріплювальної дамби.

Також до складу додаткових робіт входять будівельно-монтажні роботи по влаштуванню зовнішнього газопроводу високого тиску та внутрішньо-майданчикового газопроводу низького тиску, зовнішніх мереж побутової та дощової каналізації, невиконання яких не дозволить експлуатувати даний об’єкт.

ТОВ «Вотекс-спецмонтаж-плюс» зареєстровано на Вадима Волкова. Волков також є засновником ТОВ «Вотекс-Україна». З врахуванням останньої закупівлі фірми «Вотекс» з 2008 року отримали підряди УАБС та Нацбанку, який очолював Володимир Стельмах, на загальну суму 476 млн грн. Сумську Академію банківської справи очолює екс-губернатор Сумщини Анатолій Єпіфанов, який під час президентства Віктора Ющенка очолював обласну організацію «Нашої України».