У Попова заднім числом дали блатним одеситам 77 мільйонів на ремонт «Володимирської гірки»
02.08.2012   //  

КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» Київської міськдержадміністрації 26 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Ростдорстрой» на роботи з реконструкції та благоустрою парку Володимирська гірка вартістю 76,60 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Проектом передбачена реконструкція і благоустрій території парку «Володимирська гірка», яка включає нижнє плато та схили вздовж Володимирського узвозу, до березня 2014 року.

У складі інженерної підготовки території передбачено реконструкцію існуючої водовідвідної системи, улаштування та реконструкція підпірних стін та сходів, закріплення схилів зеленими насадженнями.

Передбачено ремонт існуючих альтанок та будівництво двох нових, будівництво фонтану, пішохідного мосту через фунікулер, надбудову громадського туалету, улаштування інформаційного стенду панорами «Голгофа».

В тендері брали участь дві компанії з Одеси. ТОВ «ДРСУ-ком» пропонувало виконати роботи лише на 0,5% дорожче від «Ростдорстрою», фірми.

Після призначення в 2010 році заступником голови КМДА Михайла Кучука, який раніше працював заступником мера Одеси, одеські компанії почали регулярно вигравати комунальні підряди в столиці. Фірма «Ростдорстрой» з бізнес-угрупування голови фракції Партії регіонів в Одеській міськраді Геннадія Труханова та члена цієї фракції Юрія Шумахера за цей час отримала підряди в Києві щонайменше на 262,97 млн грн.

Нагадаємо, за даними прес-служби КМДА, будівельні роботи на Володимирській гірці були розпочаті набагато раніше цього тендеру. Реконструкцію парку обіцяли завершити до Дня Києва 25 травня.