Держпідприємства взяли в борг у держбанків 790 мільйонів
01.08.2012   //  

Державні підприємства за результатами тендерів уклали угоди з ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» і ПАТ «Державний ощадний банк України» на отримання кредитів на загальну суму 790 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ДП «Вугілля України» позичило у «Укрексімбанку» 200 млн грн. на один рік. Вартість обслуговування кредиту становить  39,01 млн грн. Заставою є майнові права за договорами поставки вугілля, укладеними між ДП «Вугілля України» та споживачами. Цільове призначення кредиту не повідомляється.

Також «Укрексімбанк» відкрив відновлювальну кредитну лінію держпідприємству «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» у розмірі $55 млн. терміном на один рік. Вартість обслуговування кредиту становить $5,76 млн. Заставою є газотурбінні двигуни виробництва «Зорі»-«Машпроект», які зберігаються в Миколаєві. Кредит отримано для поповнення обігових коштів (на закупівлю сировини, матеріалів та комплектуючих, виплату заробітної плати та обов‘язкових платежів), погашення кредитів в інших банках тощо.

ПАТ «Державний ощадний банк України» відкрив відновлювальну кредитну лінію ПАТ «Центренерго» у розмірі 150 млн грн. на один рік. Вартість обслуговування кредиту становить 26,25 млн грн.