Київ Яценка
29.07.2012   //  

Фото-екскурсія маєтностями хрещеного батька тендерної мафії, кандидата в списки Партії регіонів Антона Яценка.

Від «Наших Грошей»:

Ми передруковуємо матеріал відомої журналістки Тетяни Чорновіл, опублікований в блогах «Української правди», щоби якомога більше людей побачили це. Антон Яценко завжди відкараскувався від будь-яких спроб прив’язати його до бізнесу. Мовляв заробляє на життя виключно зарплатою народного депутата. Раніше він отримував депутатську зарплату під дахом БЮТ разом з компліментами від Олександра Турчинова – «молодий талановитий вчений», до якого «звертається Міністерство економіки, і, я не виключаю, звертається також і Тендерна палата. Але це свідчить тільки про його рівень знань».

Зараз Яценко отримує депутатську зарплату під дахом Партії регіонів і цілком імовірно продовжить робити це, якщо у Віктора Януковича вирішать не позбавлятись молодого дарування. Тим більш, що вони вже намагались «замутити» спільний проект в сфері оцінки нерухомості, який викликав обурення українців.

Отже читайте і дивіться як зарплату «талановитого» народного депутата можна конвертувати в багатомільйонну нерухомість.

 

На початку тижня відбудеться з’їзд Партії Регіонів, на якому буде затверджений виборчий список. За інформацією автора в прохідну частину цього списку планує потрапити «давній знайомий», «герой» журналістських розслідувань – Антон Яценко.

Здається, цього хресного батька тендерної мафії не потрібно представляти, але у автора є новенька інфа, яка може стати в нагоді «донецьким».

Адже напевно Яценка беруть в список, бо в Партії Регіонів оцінили здібності Антона Володимировича до корупційних схем. І не тільки… Певно, що свої здібності тендерному мафіозі довелося підтвердити ще й фінансами. Отож, щоб «януковичі» не продешевили, автор вирішив їм допомогти правильно оцінити статки Яценка, здійснивши віртуальну екскурсію тими маєтностями, які прикупив Антон Володимирович за свою бутність тендерним мафіозі.

Але спочатку нагадаю про схеми в яких заробляв Яценко. В свій час Антон Яценко був автором законодавчих ініціатив під загальною назвою «тендерна палата», які зокрема зобов’язували державні підприємства купувати інформаційні послуги в структурах Яценка. Наприклад, кілька сторіночок паперу, на яких були видрукувані цитати з Закону «Про державні закіпівлі» коштували держпідприємствам близько 4% від вартості закупівлі. Ці кошти перераховувалися на рахунки підприємств зареєстрованих на підставних осіб з близького кола Яценка. За інформацією автора з компетентних джерел, далі гроші надходили на рахунок компанії «Роял Фінанс» (створеної в 2007 році) в «Брокбізнесбанку».

Автора чомусь не дивує, що Яценко вибрав саме цей банк. Адже в своїй статті «Свинська афера на фоні свинячого грипу», автор довела, як тодішній голова податкової та власник «Брокбізнесбанку» Сергій Буряк разом з Яценком планували пограбувати платників податків через створення при ДПА приватних прокладок, на які підприємці мусили платити гроші за можливість надіслати в податкову звіти в електронному вигляді.

Тепер вони разом, що Яценко, що брати Буряки йдуть в команді Партії влади на вибори у Верховну Раду. А в ті часи, коли Сергій Буряк, ще керував податковою, а Антон Яценко крутив тендерні схеми, на рахунки Компанії «Роял фінанс» в «Брокбізнесбанку» впало 2,2 млрд. грн.

Звичайно при нинішньому дерибані державної власності, після скандалів про «Вишки Бойка» чи «Залізницю для Межигір’я», ця сума вже не так вражає, але також, погодьтесь, не мало.

Нині компанія «Роял фінанси» ліквідована. Її директор, до речі, також. Василь Нікіфоров, тричі судимий наркоман, що формально значився керівником «Роял фінанс», помер при загадкових обставинах, саме тоді, коли компанію довелось прикрити.

Звісно вся та сума відмита на тендерних закупівлях не належала виключно Яценку – вона пішла по руках. Адже Антон Володимирович вже давно відомий, не тільки, як талановитий «схемщик», а також, як людина, яка здатна «враховувати інтереси» чималого переліку політиків різної масті. Лише одиниці в цій країні не «нагрілися» на схемах організованих Яценком. На цьому, зрештою, і трималася тендерна мафія.

Про розмах афер організованих Яценком свідчать його власні статки. Оцінити багатство Яценка дозволяє той факт, що певну частину коштів він вкладав в нерухомість. Ось автор і пропонує зробити екскурсію цими об’єктами.

В принципі, початок цієї екскурсії автор заклала, ще в 2009 році в статті «Свинська афера ДПА. Ігри Антона Яценка». В цій статі йшлося про приміщення на Артема 50\12. Тут близько 6 тисяч квадратних метрів Яценко купив у дружини колишнього заступника міністра фінансів Азарова Вадима Копилова. Коли автор прийшов в ЖЕК і взяв там платіжку за комунальні послуги за це приміщення, то виявив, що оформлено воно було на батька Яценка – Володимира Порфійовича.

На батька Яценка оформлені також три нежитлові приміщення по вулиці Льва Толстого, 39 (загальною, площею 2 тисячі 100 кв. м.)

Цей житловий комплекс (на фото внизу) має гонорову назву – «Граф Толстой». На сайті з продажу квартир в «Графі Толстому» зазначається, що це гідні апартаменти для сучасної шляхти, бо колись на цьому місці в Києві в 1860 році жив статський радник Олексій Ставровський. З апартаментів цього комплексу відкривається чарівний вид на Ботанічний сад.

До речі, помітно, що Яценко вибирає будинки з гарними видами. Наприклад, будинок по вулиці Володимирській 51\1 на перший погляд не вражає – стара радянська потвора. Зате його вікна виходять на оперний театр.

Бажаючих перевірити чи є тут квартири родини Яценка пропоную поцікавитися приміщенням №30. Для цього в місцевому ЖЕКу треба попросити роздрукувати рахунок за комунальні послуги для Яценко Тетяни Миколаївни – матері нашого «героя».

Тут, до речі, в 2007-2008 роках була зареєстрована сестра Яценка – Дарина – яка в свою чергу була засновницею купи сумнівних підприємств. Наприклад, громадської організації з такою оригінальною, як для діяльності Антона Володимировича, назвою, як «Конгрес захисту населення від інфекційних хвороб».

Місця для паркінгу автомобілів Яценко має в сусідньому будинку на Володимирській 49а. Ці місця оформлені на нього та його матір Тетяну Миколаївну.

До речі, стосовно автомобіля. Відомо, що в гаражі Антона Яценка є, як «Мерседеси» (для буднів), так і шикарний чорний «Бентлі Континенталь» для парадних виїздів ( на фото аналогічний автомобіль). Авто було куплене в 2008 році і отримало номерний знак АА 9970 НМ. Ціна такого автомобіля – близько 4 млн. грн.

Далі пропоную звернути увагу на шикарний будинок за адресою бульвар Шевченка, 11 (на фото внизу). Тут варто поцікавитися двома нежитловими приміщеннями на 800 кв. метрів, які, за інформацією автора, купив особисто Антон Володимирович. Також автор радить аудиторам Яценка перевірити квартиру №1 в цьому будинку. Цей будинок знаходиться одночасно і в самісінькому центрі столиці й поряд з зеленою зоною – парком імені Шевченка.

Наступна нерухомість – клубний будинок на Липках, за адресою вулиця Ольгинська, 6а (на фото внизу). Тут Яценко купив квартиру на 363 кв. метри.

Звісно в нашому переліку ніяк не можна обійтися без скандально відомої нерухомості, що виросла на печерських пагорбах обабіч Маріїнського парку. Мова йде про Грушевського, 9а (на фото внизу). З квартир цього будинку відкривається прекрасний вид на Дніпро, Лавру, Верховну Раду та новий вертолітний майданчик Януковича.

Яценко в цьому будинку, за інформацією автора, володіє трьома помешканнями і п’ятьма машино-місцями в гаражному боксі.

А тепер аудиторам Яценка пропоную здійснити оглядини будинку на вулиці Круглоуніверситетській, 3\1 (на фото внизу) і поцікавитися квартирою 29. Договір куплі-продажу цієї нерухомості в свій час підписав саме Антон Яценко. Так само, як і договір на купівлю місця для автомобіля в гаражному боксі цієї новобудови.

Також в цьому будинку варто поцікавитися, хто інвестував в купівлю квартири №19 і №20. В цьому випадку спливає також до болю знайоме прізвище – Яценко. Лише в цьому випадку мова йде про Тетяну Яценко, матір нашого «героя». На цю ж людину оформлено чотири місця в підземному паркінгу новобудови.

Далі переходимо до будинку на вулиці Саксаганського, 119 (на фото внизу). В цьому будинку Антону Володимировичу належить нежитлове приміщення 915 кв. м. До речі, саме тут свого часу на 11-12 поверсі розміщувалися дітища Яценка – офіс Інформаційно-аналітичного бюлетеня «Державні закупівлі України» та університет ТПУ і ТОВ «Тендер Груп».

Далі йдемо до «сталінки» по вулиці Грушевського, 34/1 (на фото внизу), тут аудиторам Яценка варто поцікавитися квартирою N52. Будинок звичайно старий, зате місце розташування хороше – навпроти знаходиться Маріїнський парк, Верховна Рада і вертолітний майданчик Януковича.

Наступний об’єкт також на Печерську це будинок по вулиці Заньковецької, 8 (на фото внизу). Також «сталінка». Частина квартир має прекрасний панорамний вид на Майдан Незалежності. Цілком можливо серед них і квартира 28, якою мають поцікавитися аудитори Яценка. Договір куплі-продажу в свій час був підписаний Тетяною Яценко – матір’ю нашого «героя».

Далі переходимо до Подолу. Тут варто звернути увагу на будинки на вулиці Почайнинська, 35, Волошська 46 та Турівська, 9 (на фото внизу), відповідно квартирами 24, 10 і 21.

Тетяна Чорновіл, вперше опубліковано в блогах «Української правди»