Кернес заплатить ще 16 мільйонів аби не повертати кредит по «єврофутбольним» автобусам Колеснікова
25.07.2012   //  

Департамент бюджету і фінансів Харківської міськради 17 липня уклав угоду з ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» на продовження строку користування траншами кредиту за договором №151110К27 від 05.11.2010 року. Вартість угоди склала 16 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Це вже третя угода Харківської мерії з «Укрексімбанком» на пролонгацію кредиту у розмірі 350 млн грн. для закупівлі у «Львіського автобусного заводу» автобусів та тролейбусів в рамках підготовки міста до Євро-2012, який було отримано в 2010 році. Строк погашення траншів кредиту мав наступити у листопаді 2011 року. Однак мерія повідомила про неможливість виплат через спрямування «всіх можливих коштів на виконання» програми підготовки до Євро-2012. Тому в листопаді минулого року кредит було продовжено, тоді вартість пролонгації склала 35 млн грн. В квітні 2010 мерія уклала ще одну угоду з «Укрексімбанком» на пролонгацію кредиту вартістю 6 млн грн.

Нагадаємо, днями Донецька мерія подала до Господарського суду міста позов до «Львівського автобусного заводу» у зв’язку з тим, що підприємство не поставило в обумовлені терміни 40 автобусів. Заступник директора корпорації підприємств міського електротранспорту «Укрелетротранс» (об’єднує комунальні електротранспортні підприємства) Віктор Вільченко каже, що «ЛАЗ» повинен був поставити в Тернопіль, Миколаїв, Житомир і Севастополь певну кількість тролейбусів, але до цих пір не виконав контрактні зобов’язання.

Контракти на закупівлю автобусів та тролейбусів «ЛАЗ» Ігоря Чуркіна в 2010 році під кредити «Укрексімбанку» були нав’язані віце-прем’єром Борисом Колесніковим.