Поплавський спустив 5 державних мільйонів на оренду обладнання для зйомок дитячого конкурсу
19.07.2012   //  

Міжнародний благодійний фонд «Обдаровані діти України» 12 липня за результатами тендеру уклав низку угод на оренду обладнання без операторів для проведення видовищних заходів на суму 4,77 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Світлотехнічне обладнання орендовано за 2,70 млн грн. у ТОВ «Фірма шоу-світла «Феєрія». У цієї ж фірми за 0,19 млн грн. орендовано сценічне обладнання. ТОВ «Фірма Сенді» отримає 0,23 млн грн. за звукотехнічну апаратуру, ТОВ «Ледшоу» – 1,13 млн грн. за проекційні екрани, ТОВ «Кранхаус» – 0,54 млн грн. за операторську техніку. Тендер на оренду додаткового обладнання для зйомок відмінено. (Весь перелік орендованого обладнання тут).

Нагадаємо, в березні фонд «Обдаровані діти України» отримав від Міністерства культури 5,00 млн грн. з державного бюджету на проведення телевізійного дитячого конкурсу «Крок до зірок».

Директором та засновником БФ «Обдаровані діти України» є ректор Київського національного університету культури й мистецтв Михайло Поплавський.

Державний бюджет раніше також фінансував фестиваль Поплавського. Однак в 2009 році за даними міністра культури Василя Вовкуна було знято окремий рядок по фінансуванню «Кроку до зірок». Зараз Мінкульт очолює Михайло Кулиняк.