Для «вишки Бойко» у москвича застрахували вертоліт «Agusta AW 139», ахметівців викинули
19.07.2012   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 3 липня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «СК «Гарант-Система» на обов’язкове страхування вертольота «Agusta AW 139» протягом одного року вартістю 4,07 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вертоліт тієї ж марки, на якому літає президент Віктор Янукович, з’явився у «Чорноморнафтогазу» цієї весни. Після цього американська компанія «Halliburton» підтвердила, що ціна майже $400 млн є справедливою для закупівлі СПБУ «Петро Годованець», відомої як «вишка Бойко».

В тендері брали участь три компанії. ПАТ «Українська акціонерна страхова компанія АСКА» з групи Ріната Ахметова пропонувала застрахувати вертоліт за 2,47 млн грн. Однак дешевшу пропозицію було відхилено через невідповідність конкурсної пропозиції вимогам «Чорноморнафтогазу», а також через ненадання документів про наявність обладнання та матеріально-технічної бази у компанії «АСКА» та про її загальний стаж роботи на ринку страхових послуг.

Раніше «Чорноморнафтогаз» уклав з «Гарант-системою» угоду на тримісячне страхування вертольота «Agusta AW 139» вартістю 630 тис грн. Ця сума відповідала річній вартості страховки 2,5 млн грн., як і пропонувала «АСКА».

Як повідомляється в конкурсній документації, вартість вертольоту «Agusta AW 139» становить $13,4 млн.

ПрАТ «СК «Гарант-Система» контролюється Вячеславом Якименко з Москви.