В трубопровід до «вишки Бойко» закачають ще 95 мільйонів
18.07.2012   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 11 липня уклало угоду з ПАТ «Укргазбуд» на комплекс робіт з виготовлення та транспортування плітей підводного трубопроводу БК-1 Одеського ГМ – МСП-4 Голіцинського ГКР по об’єкту «Облаштування Одеського і Безіменного газових родовищ на шельфі Чорного моря. Пусковий комплекс». Вартість угоди склала 94,60 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» через стислі терміни. Пліті підводного трубопроводу Ду 400 загальною довжиною 20 км потрібно виготовити до 28 серпня 2012 року.

Підводний трубопровід загальною довжиною близько 86,3 км з’єднає Одеське газове родовище з МСП-4 Голіцинського газоконденсатного родовища. Будівництво підводного трубопроводу необхідно буде проводити одночасно зі спеціально оснащеної трубоукладальної баржі (в напрямку від БК-1 Одеського ГР) та укладанням плітей методом вільного занурення (в напрямку від МСП-4 Голіцинського ГКР). За роботу трубоукладальної баржі «Чорнморнафтогаз» заплатить $39,88 млн. кіпрській фірмі «АТ flexglade limited» (Кіпр). Трубопровід має з’єднати родовище, де веде роботу СПБУ «Петро Годованець», з сушею.

ПАТ «Укргазбуд» обрано виконавцем робіт з поміж трьох компаній, до яких звертався «Чорноморнафтогаз». ЗАТ «Укрбудтрансгаз» і ТОВ «Труборемонт» відмовились братись за роботу у такі стислі терміни. Основними акціонерами «Укргазбуду» є Олег Ярмолатій, Оксана Мироненко і Олександр Лівшиць.