У влади нарешті дійшли руки до зсуву грунту на Нижньоюрківській, 53
17.07.2012   //  

ПАТ «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» 9 липня уклало угоду з ПрАТ «Мостобудівне управління-3» на додаткові роботи по укріпленню схилу біля будівлі на вул.Нижньоюрківській, 53 у Подільському р-ні м.Києва. Вартість угоди склала 7,57 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи потрібно виконати до 1 травня 2013 року. Підрядника обрано за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки в 2008 році з ПрАТ «Мостобудівне управління-3» було укладено першу угоду на виконання робіт і зараз фірмі замовлено додаткові роботи, які не були передбачені кошторисом. Вартість першої угоди не повідомляється.

Схил Юрківського яру по вул. Нижньоюрківській, 53 має зсув ґрунту площею 14000 м2. Зараз необхідно завершити будівництво протизсувних споруд які були розпочато в 2008 р. З 2009 року кошти на цей об’єкт не виділялися.

Цей об’єкт став для ПАТ «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» лише третім цього року, щодо якого було обрано виконавця робіт. Раніше ТОВ «ВСД-будком» було замовлено протиаварійні роботи по укріпленню зсувонебезпечного схилу Совської балки біля вул.Петра Радченка в Солом’янському районі вартістю 12,97 млн грн., «ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд» – протизсувні заходи на схилах Божкового яру в Солом’янському районі вартістю 10,41 млн грн.