Бубка прогнав 2 мільйони на одяг та інвентар олімпійців через «родоводівців» Юри Єнакіївського
16.07.2012   //  

Національний олімпійський комітет України 7 липня за результатами тендерів уклав низку угод з ТОВ «Аурум Груп Плюс» на придбання спеціального спортивного інвентарю та змагальної форми для учасників ХХХ Олімпійських ігор в м.Лондоні на загальну суму 1,88 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано устаткування для різних видів спорту, на кшталт боксерських рукавичок, окулярів для плавців, веслувальних вузлів для човнів, скалок для гімнастів та інш. Всупереч вимогам Мінекономрозвитку на сайті «ВДЗ» не вказано вартість окремих товарних позицій.

ТОВ «Аурум Груп Плюс» було створена в квітні цього року напередодні оголошення тендеру НОК. Компанія зареєстрована по вул. Святошинська, 34, за якою знаходиться ТОВ «Аурум груп», засноване донеччанином Романом Якимащенко. Він також є засновником ТОВ «Авіейшн Солюшн», яке було єдиним конкурентом на тендері НОКу.

Раніше «Авіейшн солюшн» також виступало другим учасником відкритих торгів НОКу на суму понад 50 млн грн., які виграло ПП «Кримський дозор». Роман Якимащенко пов’язаний з групою Юри Єнакіївського, що контролювала «Родовід банк». До націоналізації президентом банку був Сергій Бубка, голова НОК України.