Вищий суд купив за 2 мільйону папір у донецької фірми, викинувши дешевих киян
13.07.2012   //  

Вищий господарський суд України 3 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Юніті» на придбання офісного паперу та конвертів на 2,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На тендер подавали заявки п’ять компаній. Три з них – київські фірми «Дукат УА», «Індагро груп» і «Український папір» – пропонували папір за 1,8-1,9 млн грн. Однак всі вони були відхилені. «Українській папір» не підтвердив досвід виконання аналогічних угод в 2010-2011 роках, хоча за даними «ВДЗ» компанія в цей період виграла 384 тендери на поставку паперу та канцелярського приладдя. Дві інші фірми вказали в конкурсній заявці свої фактичні адреси, які не збігались з юридичними адресами, вказаними в довідках ЄДР. Конкурсний комітет ВГСУ визнав це недостовірною інформацією, що є суттєвою при визначенні результатів процедури закупівлі.

Відтак до участі в тендері були допущені лише донецькі компанії «Юніті» та «Думка».

Нагадаємо, в 2010 році головою ВГСУ було призначено Віктора Татькова, який раніше очолював Донецький апеляційний госпсуд. Після цього донецькі компанії почали регулярно вигравати тендери ВГСУ. Суд замовив добудову до свого адмінбудинку на печерській площі в Києві вартістю 126 млн грн. донецькому ТОВ «Мегаполіс-Донбуд», придбання меблів за 0,20 млн грн. донецькому ТОВ «Перший український торговий дім», якому на тендері асистувало ТОВ «Юніті».