В Ялті через півроку після шторму не знайшли нікого окрім донецької «прокладки» для ремонту набережної
13.07.2012   //  

Управління з питань житлово-комунального господарства Ялтинської міськради АР Крим 9 липня уклало угоду з ТОВ «Строй-ресурс» на аварійно-відновлювальні роботи набережної ім.Леніна та пляжу Приморський у м.Ялта вартістю 2,69 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснюється «негайною ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації».

«Треба звернути увагу що більшість будівельних робот треба провести в дуже стислий термін у зв’язку з початком курортного сезону», – йдеться в обґрунтуванні.

Роботи потрібно виконати до кінця 2012 року. Потреба в ремонті пляжів виникла після семибального шторму, який 7 лютого вдарив по південному побережжю Криму. Уряд виділив кошти на ремонт розпорядженням від 27 лютого. Разом з тим Міністерство надзвичайних ситуацій надало свій висновок про рівень надзвичайної ситуації в Криму лише 30 березня. А Рада міністрів АРК видала розпорядження про розподілення коштів резервного фонду  Державного бюджету України для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 20 квітня і 29 травня внесла до нього зміни.

Вибір підрядної організації пояснюється тим, що вона «відповідає кваліфікаційним вимогам ст. 16 Закону України “Про здійснення державних закупівель”», має відповідні ліцензії, оснащено технологичним обладненням, механізмами, що дозволяє виконувати всі види будівельно-монтажних робот, має великий потенціал інженерно-технічних працевників, робочих з високою професійною підготовкою та досвідом будівництва об’єктів.

ТОВ «Строй-ресурс» зі статутним капіталом зареєстровано в Донецьку в 2011 році на Альону Ловчикову (Тарасову).