Саламатін викинув віргінський офшор Єжеля з прання для армії і злив 16 мільйонів донецьким кіпріотам
13.07.2012   //  

Міністерство оборони України 2 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Бізнес група «Капітал» на послуги прання вартістю 16,02 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Прання коштуватиме 8,40-8,58 грн./кг в залежності від регіону. Засновниками «Бізнес групи «Капітал» є донеччанин Володимир Пілявський та кіпрська компанія «Дімандокс лімітед».

Єдиним допущеним до участі в тендері конкурентом був концерн «Військторгсервіс», заснований в 2005 році Міністерством оборони. Цей концерн є правонаступником Головного управління торгівлі Тилу Міноборони. Від часу заснування він постійно був основним надавачем послуг прання для армії до 2011 року, коли тендер Міноборони під керівництвом Михайла Єжеля виграло ТОВ «Пральний комплекс». Власником цієї компанії є віргінський офшор «Вотейтік індастріз корп.».

Цього року україно-віргінський «Пральний комплекс» не був допущений до участі в тендері, оскільки не зміг довести Міноборони свою спроможність забезпечити тимчасове зберігання білизни, обмундирування, спецодягу та іншого речового майна у кожній області України, де розташовані військові частини для яких будуть надаватися послуги з прання і сухого чищення.