Програмісти отримають від КМДА перші 8 мільйонів на електронний документообіг і перехід депутатів на планшети
13.07.2012   //  

Апарат Київської міськдержадміністрації 10 липня за результатами тендеру уклав угоду з ПрАТ «Центр комп’ютерних технологій «Інфо Плюс» на виконання першої черги Міської цільової програми розвитку електронного урядування в місті Києві на 2012 – 2014 роки на загальну суму 8,19 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найдорожче – 5,38 млн грн. – коштуватиме створення інформаційно-телекомунікаційної системи (ІТС) «Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва». ІТС має забезпечити для всіх органів місцевого самоврядування та місцевих органів державної виконавчої влади міста Києва технологію документообігу, побудовану на засадах централізованого зберігання даних і повноцінного WEB-доступу користувачів, що дозволяє автоматизувати процеси службового діловодства.

Ще 0,50 млн грн. коштуватиме створення «Електронного архіву міста Києва», який буде підтримуватися в Державному архіві Києва і буде інтегрований до вищевказаної ІТС.

Для депутатів, керівників Київської міської ради, керівників КМДА та районних у місті державних адміністрацій будуть створені «мобільні робочі місця». Це завдання вартістю 2,31 млн грн. передбачає розробку програмного забезпечення, яке дозволить вказаним категоріям користувачів отримувати доступ до електронної системи документообігу з мобільних пристроїв – персональних планшетів, тощо.

Запуск цієї системи передбачає перехід не електронний документообіг без використання паперових носіїв. Виконання цих робіт має бути завершено до кінця 2012 року. Закупівля апаратури цими угодами не передбачена.

Основним акціонером ПрАТ «Центр комп’ютерних технологій «Інфо Плюс» є Вiктор Кахута.