Міліція заправиться у Єрємєєва на 206 мільйонів після його “фірташізації”
12.07.2012   //  

Міністерство внутрішніх справ України 5 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Золотий екватор» на постачання автомобільного палива в липні-жовтні на суму 205,84 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Загалом законтрактовано 19,30 млн літрів бензину та дизпалива по талонам або штрих-картах максимальним номіналом 20 літрів з постачанням на АЗС по всій Україні.

Єдиним допущеним до участі в тендері конкурентом було ПП «Яско». Компанія зареєстрована на доцента Вінницького національного аграрного університету Оксану Скоромну. Директором фірми є її чоловік Ігор Скоромний, депутат Вінницької міськради з групи мера Володимира Гройсмана. Ця компанія пропонувала послуги 93 автозаправок. «Золотий екватор» пропонував 375 АЗС, компанія управляє мережею «WOG».

До участі в тендері не були допущені ТОВ «ВТФ Авіас» Ігоря Коломойського, яке має найбільшу в Україні мережу АЗС, та ПП «Топаз лтд», яка уклала субпідрядні угоди з кількома мережами АЗС. Компанія Коломойського була відсторонена через вимогу оплати бензину протягом доби після поставки, тоді як МВС ставило умову 30 днів відстрочки платежу. «Топаз лтд» відсторонено через невідповідність талонів однієї з субпідрядних мереж вимогам МВС. Обидві компанії пропонували паливо дорожче, ніж компанія-переможець.

Це перший контракт МВС на закупівлю такої партії палива за останні роки. Раніше регіональні органи міліції закуповували паливо на окремих тендерах у різних постачальників.

ТОВ «Золотий екватор» контролюється групою Ігоря Єрємєєва. Нещодавно стало відомо, що він продав свої нафтопереробні активи Дмитру Фірташу.