Два новоутворення розіграли 170 мільйонів «Торезантрациту»
10.07.2012   //  

ДП «Торезантрацит» 3 липня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Прогрес-БЛМ» на придбання устаткування на суму 169,81 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Для шахти «Прогрес» придбано два лава-комплекти вартість 124,00 млн грн. і 7,81 млн грн. Для шахтоуправління «ім. Л.І. Лутугіна» придбано лава-комплект за 38,00 млн грн.

ТОВ «Прогрес-БЛМ» (Торез) створено напередодні тендеру, директором компанії є Михайло Олександрович Корж.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Востокенергоком», зареєстроване в Донецьку наприкінці 2011 року зі статутним капіталом 1 тис грн. на Олександра Тітіка.

Нагадаємо, навесні цього року було створено ТОВ «Шахта «1/3 Новогродовська», ТОВ «Шахта «Росія» і ТОВ «Шахта «Південнодонбаська № 1», які відразу почали вигравати тендери на переоснащення однойменних державних шахт. Загалом ці фірми отримали підряди вже на 273,96 млн грн. Ці фірми входять до складу ТОВ «Паливно-енергетичний капітал», засновником котрого є Олександр Січінава. До кінця минулого року останній  очолював наглядову раду «Всеукраїнського банку розвитку», який належить синові президента України Олександру Януковичу. До сфери впливу Олександра Януковича також входить «Донбаський розрахунково-фінансовий центр» та його п’ять фабрик зі збагачення вугілля.