Держава дала чверть мільйона на книжку про зсуви ґрунту на Одещині
03.07.2012   //  

Державна комісія України по запасах корисних копалин 25 червня уклало угоду з МПП «Букрек» на видання наукової книги «Закономерности развития оползневых процессов на территории Северного Причерноморья» вартістю 220 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Планується видання в двох томах, наклад 500 примірників кожного тому. Кількість сторінок невідома.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» через наявність у чернівецького видавництва авторських прав.

Держкомісія по корисним копалинам планувала видати цю книгу, однак їй стало відомо, що авторами однієї із частин книги, а саме Черкезом Є.А. та Шаталіним С.Н. укладено авторський договір  від 12.04.2012 р. із Малим приватним підприємством «Букрек» стосовно передачі виключного права на видання письмового наукового твору: «Закономерности развития оползневых процессов на территории Северного Причерноморья» (Природные условия и факторы оползневого процесса; Закономерности и механизмы формирования и развития оползней северно-западного побережья Чорного моря; Инженерная геодинамика оползневых склонов Одесского побережья). Цей твір увійшов як частина до книги, що планується до видавництва.

Євген Черкез відомий як завкафедрою інженерної геології Одеського Національного університету ім. Мечникова.