«Чорноморнафтогаз» після статті в «НГ» на 13 мільйонів зменшив зарплати рекрутерів для «вишки Бойко»
03.07.2012   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 26 червня уклало угоду з «HR Quest Middle East Llc» (Катар) на послуги з рекрутингу іноземних фахівців для навчання українського персоналу бурової установки «Петро Годованець» вартістю $9,08 млн або 72,56 млн грн. по курсу НБУ. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Попередньо «Чорноморнафтогаз» планував заплатити катарській фірмі 85,27 млн грн. Ця сума була визначена в обґрунтуванні закупівлі від 7 червня, проведеної за неконкурентною процедурою «в одного учасника». Однак сума була знижена майже на 13 млн грн. після опублікування даних про наміри «ЧНФ» в статті «Наших Грошей» від 19 червня.

Нагадаємо, в березні «ЧНФ» планував направити своїх 34 фахівців до технічного коледжу National Oilwell Varco на пятитижневий курс навчання вартістю $640 тис чи 5,20 млн грн. по курсу. Однак у зв’язку з нібито достроковою доставкою в Україну СПБУ «Петро Годованець» було вирішено відмінити цю поїздку і найняти катарську фірму, аби вона знайшла 16 консультантів, які до кінця 2012 року навчали б український персонал безпосередньо на «вишці Бойко». Виходячи з попередньої вартості закупівлі середня зарплата запрошених фахівців могла скласти майже $100 тисяч на місяць, що втричі більше від зарплати президента США.