«Макіїввугілля» дало 630 мільйонів Ахметову і створеній під тендер фірмі менеджера Мальцева і Ставицького
29.06.2012   //  

ДП «Макіїввугілля» 21 червня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання обладнання на загальну суму 629,77 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбані затяжка шахтна залізобетонна, конвеєр стрічковий 1ЛТ800Д,  станок буровий СБГ-1М, насоси та компресори повітряні,  шахтні кабелі, машини та устаткування,  механізований комплекс 1КД-90, парашут ПТКА, запасні частини до механізованих комплексів, комбайн прохідницький, породонавантажувальна машина, капітальний ремонт машин та устаткування, комбайн прохідницький КСП-32, породонавантажувальні машини 2ПНБ-2б і 2ПНБ-2у.

АТ «ТК «Гірничі машини» з групи Ріната Ахметова отримала підряди на 372,86 млн грн. Ще 250,94 млн грн. отримає ТОВ «Вугільенергоресурс», шість мільйонів дістались кільком іншим компаніям.

Макіївське ТОВ «Вугільенергоресурс» зареєстровано 31 січня 2012 року – за десять днів до початку цього тендеру «Макіїввугілля». Директором компанії є Максим Пеньков, відомий як директор макіївських ТОВ «Компанія «Максіма» та ТОВ «Фірма «Дельта».

В ланцюжку засновників «Максіми» та «Дельти» фігурують Павло Олександрович Мальцев, Микола Олександрович Мальцев, Людмила Володимирівна Мальцева – сини та дружина мера Макіївки Олександр Мальцева.

Також в складі засновників «Максими» та «Дельти» є ТОВ «Компанія Атера» Євгена Матвійчука. Він відомий як власник компанії «Ярд-Шиппінг», якій в 2007 році вдалось придбати за заниженою ціною у НАК «Надра України» Едуарда Ставицького будинок на вул. Володимирська,34/9-Б в Києві. Фірма «Ярд-шиппінг» була прописана за тією ж адресою, що і кущ фірм, які брали участь в схемі по відчуженню у держави комплексу «Межигір’я» для Віктора Януковича.