Син Богатирьової перевищив ліміт на ціну кредиту, обираючи між двома банками Фурсіна
27.06.2012   //  

ДП «Регіональні електричні мережі» 18 червня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Банк «Кліринговий дім» на послуги з надання овердрафту з лімітом 8,00 млн грн. впродовж шести місяців. Вартість обслуговування кредиту становить 809 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ефективна відсоткова ставка з урахування комісій становить 20,11% річних. В конкурсній документації повідомляється, що розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувана вартість закупівлі становила 500 тис грн., що більш ніж в півтора рази менше, ніж отримана на тендері ціна кредиту.

Держпідприємство на тендері обирало між двома заявками. Єдиним конкурентом «Клірингового дому» було ПАТ «Місто банк», правління якого очолює Іван Фурсін, партнер Дмитра Фірташа в компанії «Росукренерго». За даними ЗМІ, Фурсін також є мінорітарним акціонером «Клірингового дому».

Син міністра охорони здоров’я Ігор Богатирьов очолив ДП «Регіональні електричні мережі» в лютому 2008 року, через два місяці після призначення Раїси Богатирьової секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

Основні акціонери ПАТ «Місто банк» (за даними з сайту банку):

Учасники банку Особи, які опосередковано володіють істотною участю Взаємозв’язки між учасниками банку та особами, що опосередковано володіють істотною участю
найменування  юридичної  особи/прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи відсоток  у статутному капіталі
ТОВ «Ролвенден Стандарт» 39,2597 Treherne Charles Edward Treherne Charles Edward належить 100% голосів Компанії «Levidi Ventures Limited». Компанії «Levidi Ventures Limited» належить 100% голосів ТОВ «Ролвенден Стандарт»
Спільне підприємство у формі ТОВ «Юнімакс» 49,9551 Treherne Charles Edward Treherne Charles Edward належить 100% голосів Корпорації «IAS Cоrporation». Корпорації «IAS Cоrporation» належить 100% голосів СП «Юнімакс».
Фурсін Іван Геннадійович, Голова Правління 0,8334

 Основні акціонери ПАТ «Банк «Кліринговий дім» (за даними з сайту банку, власників 50%+1 акцій банк не розкриває):

Учасники банку Особи, які опосередковано володіють істотною участю Взаємозв’язки між учасниками банку та особами, що опосередковано володіють істотною участю
найменування юридичної особи/прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи відсоток у статутному капіталі
ТОВ «Промислова група «МОНІЄР» 49,9976 Пітер Девіс (Великобританія) Джоржио Остіні (Швейцарія)