Янукович і Азаров. Селяни із села Толокунь
26.06.2012   //  

Колесніков дозволив селянам кататись мисливськими угіддями Януковича в Сухолуччі. Якщо вони не бояться приватної охорони.

Деякі люди вважають, що Україна весь час зменшується. У тому сенсі, що все більше стає «заповідних територій», де за високими парканами відпочивають, полюють і займаються іншими приємними речами кращі люди міста.

Вважається, що пересічний чоловік не може до них приєднатись. Тобто полежати на травичці в «Межигір’ї», пополювати в Сухолуччі чи політати на «Аугусті». Так от – це неправда. Така можливість є. Тільки про неї ніхто не знав.

Сакральним знанням із світом 22 червня поділилось Мінінфраструктури.  Відреагувавши на новину «Наших грошей» про те, що на дорогу, яка веде до мисливських угідь Віктора Януковича, витратили 8 млн доларів. Виявилось, що дорогою цією може їздити не тільки президент, а й сила-силенних інших людей.

Цитата: «Автодорога Димер-Богдани-Дніпровсько-Тетерівський забезпечує транспортне сполучення від Димера до населених пунктів Глібівка, Ясногородка, Толокунь, Сухолуччя та Пилява, де мешкає понад 7 тис. населення, а також до низки баз та таборів відпочинку. Окрім цього велика кількість мешканців столиці влітку користується найменшою нагодою відпочити на мальовничих берегах Київського водосховища, куди дістаються цим автошляхом».

По-перше, нагадаємо, що нововідремонтована дорога замість того, аби звернути до «баз відпочинку і мальовничих берегів» дивовижним чином на 10 км заглиблюється в ліс. Виглядає це так:

 

По-друге, проїхати цими 38-ома кілометрами зможе далеко не кожен. Річ у тому, що через кілька сіл, тобто через 15 кілометрів – мандрівник неминуче в’їде в село Сухолуччя. Де наткнеться на один із КПП, приватна охорона якого не тільки не читає прес-релізів Мінінфраструктури, а й взагалі небагато, що читала. Нагадаємо, як свого часу журналіст Дмитро Гнап намагався проїхати дорогою Димер-Богдани, щоб «відпочити на мальовничих берегах Київського водосховища». І як йому люб’язно показували дорогу люди в масках.

До речі в розмові з «НГ» Гнап розповів, що дорога на Богдани була, звичайно, не автострадою, але цілком стандартною міжрайонною українською дорогою. Тепер буде кращою. Воно й зрозуміло: адже тепер будь-який киянин може сісти на авто і гайнути на суботу в Сухолуччя, розслабитись. Головне роздрукувати реліз міністерський, і на лобове скло приклеїти. Ну, і на КПП знічев’я кинути охоронцям: «Я від Колеснікова».

Важливо не прикидуватись селянином. Бо навіть робітники, які зараз ремонтують трасу, знають, що дорога ця не для селян. Кілька днів тому «5 канал» робив сюжет про «малинку по 600 грн». І принагідно заїхав в Димер. Розпитати у ремонтників : хто дорогою їхньою їздити буде. «Президент буде, але не тільки, – сказали робітники. – Ще Азаров напевно».

Мудрий у нас народ. І інтернетів не бачить, і прес-релізів не читає, а все розуміє. Бо для нього все це життя як в народному анекдоті:

«- Та ви, куме їдьте моєю дорогою.

– Так у вас же там КПП!

– Отож бо й воно»…

 Олексій Шалайський, «Наші гроші»