«Київміськбуд» через зайві п’ять днів відстрочки заплатить за обладнання на 2 мільйони дорожче
18.06.2012   //  

ПАТ «ХК «Київміськбуд» 11 червня за результатами тендеру уклало низку угод на придбання протипожежного обладнання на суму 30,32 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «ВІК інжиніринг» отримає 14,95 млн грн. за клапани вогнезатримуючі та клапани димовидалення, ТОВ «Нові пожежні технології» отримає 14,69 млн грн. за пожежні кран-комплекти, ТОВ «СКВ-груп» – 0,68 млн грн. за повітряні заслінки. Вартість окремих предметів закупівлі всупереч вимогам Мінекономрозвитку на сайті «ВДЗ» не опубліковано.

В тендері також брало участь ТОВ «Запорізький завод вентиляційного обладнання». Компанія пропонувала вогнезатримуючі клапани на суму 6,9 млн грн., тоді як єдиний конкурент – «ВІК інжиніринг» – хотів за клапани 8,2 млн грн.

Обидві фірми пропонували поставку протягом 14 днів з дня отримання заявки замовника, при цьому запорізька фірма пропонувала відстрочку по оплаті у розмірі 15 банківських днів, а майбутній переможець тендеру – 20 днів. Цей критерій становив одну п’яту від всієї оцінки, тому перемогла дорожча пропозиція. Загалом на придбанні запорізької апаратури по всім лотам можна було зекономити 1,91 млн грн.