Приватний партнер керівника «Закарпаттяобленерго» отримав від обленерго вже 215 мільйонів
15.06.2012   //  

ПАТ «Закарпаттяобленерго» 5 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Електро-буд» на будівельно-монтажні і налагоджувальні роботи для приєднання електроустановок замовників до електричних мереж вартістю 31,33 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Засновниками ТОВ «Електро-буд» є Людмила Попович та Юрій Шпак, який також є співзасновником ТОВ «Електро-будсервіс». До складу засновників цього підприємства також входить директор з інвестицій та технічного забезпечення виробництва «Закарпаттяобленерго» Сергій Васильович Ковач, депутат Закарпатської облради вд «Сильної України». Гендиректор обленерго Василь Ковач є депутатом обради від Партії регіонів.

Навесні донька Ковача за кермом джипу насмерть збила мотоцикліста. За словами місцевих автомобілістів, сам керівник обленерго вісім років тому спричинив ДТП, в якому загинули дві людини.

ПАТ «Закарпаттяобленерго» контролюється групою VSE авторитетних російських бізнесменів. З 2009 року компанія «Електро-буд» отримала підряди від «Закарпаттяобленерго» на суму 215,72 млн грн.