Колесніков висмокче ще 5 мільйонів за обробку землі з державного банкрута
12.06.2012   //  

ДП «Дослідне господарство Донецького інституту агропромислового виробництва Української академії аграрних наук» 7 червня уклало угоду з ПАТ «АПК-інвест» на послуги з підготовки ґрунтів, захисту та оброблень сільськогосподарських культур вартістю 4,59 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Передбачено обробка угідь площею 1500 га, в тому числі перша та друга культивації, посів соняшника з внесенням мінеральних добрив та насіння, міжрядкова культивація та обприскування. Має бути проведено оброблення грунту плоскорізами; безвідвальна оранка з грунтопоглибленням; культивація культиватоторами – плоскорізами; боронування гольчатими боронами; щілювання зябу і посівів; посів протиерозійними сіялками.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки державні аграрії висловлюють задоволення від співпраці з компанією, яка належить віце-прем’єру Борису Колеснікову.

«Для надання послуг у сільському господарстві з урахуванням саме тих заходів, які вказані вище саме, «АПК-Інвест» має необхідні  сільгоспмашини та обладнання. Досвід безперервної роботи «АПК-Інвест» на ринку надання послуг у сільському господарстві становить більш ніж 5 років. «АПК-Інвест» у 2011 році надавав послуги з обробки ґрунтів, знає склад ґрунтів, має можливість в комплексі впроваджувати передові технології при наданні послуг у сільському господарстві», – повідомляється в обґрунтуванні закупівлі.

В вересні 2011 року компанія «АПК-інвест» отримала підряд дослідного господарства вартістю 4,85 млн грн. на обробку ґрунту під посів зернових культур на загальній площі 4374 га.

В квітні 2010 року Донецький господарський суд порушив справу про банкрутство Дослідного господарства за позовом Ясинуватського управілння Пенсійного фонду про стягнення боргу у розмірі 812 тис грн.