- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Антидопінговий центр купив спектрометри на 76 мільйонів у фірми з «уставником» 1000 гривень

Національний антидопінговий центр 7 червня уклав угоду з ПП «НВО «Нікомед» на постачання шести хромато-мас-спектрометри високої розподільної здатності на загальну суму 76,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Прилади ціною 13,6-13,9 млн грн. (весь перелік нижче) придбано у компанії зі статутним капіталом 1 тис грн. Засновником ПП «НВО «Нікомед» є Марина Качанова. До 2009 року фірма називала ПП «Укрвакцина».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» через стислість термінів. «Нікомед» названо авторизованим та ексклюзивним представником фірм Thermo Fisher Scientific (Австрія), обладнання якого купив антидопінговий центр.

Неможливість проведення відкритих торгів пояснюється тим, що в серпні пройдуть ХХХ літні Олімпійські ігри, до яких потрібно «організувати та провести допінг-контроль на найвищому рівні».

«За останні роки лабораторія НАДЦ була частково укомплектована сучасним аналітичним обладнанням, що дало змогу одержати акредитацію на відповідність стандарту ДСТУ ISO 17025 на 6 груп заборонених препаратів з необхідних одинадцяти та отримати статус кандидата на акредитацію ВАДА. Нажаль, через відсутність фінансування видатків розвитку, до теперішнього часу не було змоги укомплектувати лабораторію всім необхідним обладнанням, що призупинило подальший її розвиток. В рамках зустрічі 21 березня 2012 року з представниками Всесвітнього антидопінгового агентства встановлено вимоги щодо укомплектування антидопінгової лабораторії сучасним аналітичним та допоміжним обладнанням для подальшої акредитації лабораторії… Враховуючи, що вживання допінгу, особливо молодими спортсменами – небезпечне соціальне явище, а неповний допінг-контроль спортсменів міжнародного рівня призводить до позитивних допінг проб наших атлетів на міжнародних змаганнях, що значно погіршує імідж України на світовій арені, необхідно терміново вже в травні-червні місяці провести закупівлю», – йдеться в обґрунтуванні.

  Кількість Ціна, грн.
Рідинний  хромато-мас-спектрометр  високої розподільної здатності з детектором типу орбітальна пастка Q Exactive 1 13860000
Рідинний  хромато-мас-спектрометр  високої розподільної здатності з потрійним квадрупольним аналізатором TSQ Vantage 3 13665000
Газовий хромато-масс-спектрометр високої розподільної здатності з потрійним квадрупольним мас-аналізатором TSQ Quantum GC XLS Ultra 2 13590000