За колектор в Донецьку досвідченим людям вирішили заплатити 56 мільйонів – майже вдвічі дорожче
30.05.2012   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 22 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Шахтспецстрой» на будівництво госпфекального колектору в Калінінському районів вартістю 55,73 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Траса самопливного госпфекального колектора К1 починається на перетині вулиць Сєрова та Герцена, проходить по вул. Герцена повертає на вул. Рилєєва, проходить по вул. Рилєєва і далі – в південному напрямку. Загальна довжина траси становить 962,8 м.

Від ПК0 до ПК0 +96,5 (ділянка по вул. Герцена) колектор прокладається відкритим способом. Від ПК0 +96,5 до кінця траси колектор прокладається методом щитової проходки. Будівництво колектора щитовим способом передбачається вести в обмежених умовах під існуючою автодорогою, перетинаючи її в двох місцях по бульвару Шевченка. Крім того, виконується винесення водоводу Ø 114 м довжиною 25,7 м.

В тендері брали участь п’ять компаній, однак три заявки було відхилено. Всі відхилені заявки були дешевші від пропозиції переможця. ТОВ «Топ-енерго» пропонувало виконати роботи за 46,04 млн грн., ТОВ «Топ-інформ» – за 55,40 млн грн., ТОВ «Спецінжинірінг – Постач» – за 32,15 млн грн., що на 23,58 млн грн. дешевше від пропозиції фірми-переможця.

Всі ці пропозиції було відхилено тому, що компанії у якості підтвердження досвіду виконання робіт надали копії угод про прокладання зовнішньої каналізації траншейним та безтраншейним методом горизонтального буріння. Конкурсній комітет вирішив, що ці роботи не є аналогічними тим, які потрібні для будівництва колектора. Зрештою до участі в тендері були допущені фірма-переможець та ТОВ «Доншахтоспецстрой» Андрія та Раїси Петрових. Засновниками ТОВ «Шахтспецстрой» є Віктор та Ніна Назаренко, Юлія Петергова, Владислав та Ксенія Яненко.