Новоутворені близнюки Сашка Януковича вже обкладають контрактами державні шахти
30.05.2012   //  

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» 23 травня уклало угоду з ТОВ «Шахта «Південнодонбаська № 1» на постачання устаткування вартістю 2,12 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Шахта «Південнодонбаська № 1» створена навесні цього року одночасно з ТОВ «Шахта Росія» і ТОВ «Шахта «1/3 Новогродовська», яка два тижні тому отримала підряд вартістю 45,96 млн грн. від державної шахти з такою ж назвою.

Приватні фірми входять до складу ТОВ «Паливно-енергетичний капітал», засновником котрого є Олександр Січінава. До кінця минулого року останній  очолював наглядову раду «Всеукраїнського банку розвитку», який належить синові президента України Олександру Януковичу. До сфери впливу Олександра Януковича також входить «Донбаський розрахунково-фінансовий центр» та його п’ять фабрик зі збагачення вугілля.

За даними «Ділової столиці», створення компаній з назвами, співзвучними державним шахтам, може свідчити про намір взяти участь в їх приватизації. Місяць тому Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє приватизувати не тільки цілісні вугледобувні підприємства , а й окремі шахти і навіть розрізи пластів.