Ахметов заплатить журналістам Садового 5 мільйонів за позитивчик про «Західенерго»
29.05.2012   //  

ПАТ «ДТЕК Західенерго» 22 травня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Телерадіокомпанія «Люкс» на комплекс заходів зі зв’язків громадськістю вартістю 5,35 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти призначено на ряд ряд ініціатив та іміджеутворюючих проектів, спрямованих на формування позитивного іміджу та репутації «Західенерго» як ефективної та соціально відповідальної компанії, для чого буде проведено комплекс заходів зі зв’язків з громадськістю на території присутності компанії, що контролюється групою Ріната Ахметова: Львівська, Івано-Франківська та Вінницька області.

Передбачено розміщення інформаційних статей у друкованих суспільно-політичних ЗМІ, розміщення коментарів фахівця у телерадіопрограмах, друкованих ЗМІ та мережі інтернет, участь у редакційних рубриках, розміщення тематичних рубрик в інформаційних програмах, участь в тематичних теле- та радіопрограмах, забезпечення інтерв’ю керівників підприємства для ЗМІ, організацію прес-турів на підприємства з подальшим розміщенням матеріалів в друкованих ЗМІ.

«Нестандартний PR-захід який повинен легко асоціюватися з компанією, проходити у вигляді діалогу, або збору інформації від цільової аудиторії, мати високий потенціал до вірусного маркетингу, максимально залучати соціальні мережі та Інтернет. Водночас даний захід має бути  широко висвітлений в електронних ЗМІ та Інтернет», – йдеться в конкурсній документації.

В медіа має бути висвітлений щорічний звіт компанії «з роз’ясненням та акцентування на основні позитивні показники діяльності та плани на майбутнє». «З метою відслідковування та запобігання можливих негативних проявів у ЗМІ» має проводитись постійний моніторинг згадуваності «ДТЕК-Західенерго» у інформаційному просторі.

Окрім цього ТРК «Люкс» займатиметься організаціє круглих столів, семінарів, участю в загальноукраїнських виставках з проведенням BTL –event заходів, знімати відеоролики про роботу ахметівської компанії.

Також передбачено антикризові заходи у сфері зв’язків з громадськістю: формування первинного реєстру ризиків, розробка планів уникнення та реагування, поточне управління ризиками у сфері зв’язків з громадськістю у 2012 році, в тому числі моніторинг виникнення, ідентифікація та оцінка нових ризиків, розробка та впровадження заходів при виникненні ризиків.

Львівське ПрАТ «Телерадіокомпанія «Люкс» контролюється групою мера Львова Андрія Садового. Своїх акціонерів компанія не розкриває. До складу засновників входять Ігор Копестинський, Андрій Стецьків, Лариса Сенишина, Андрій Білоус, Віра Савчин.