Янукович з Пригодським розіграли ще 106 мільйонів Козака
28.05.2012   //  

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» 14 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ТД Укртранс» на придбання вагонних запчастин на суму 106,61 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбало автозчепки СА-3 по 17755 грн./од, тягові хомути по 5313 грн./од, суцільнокатані колеса по 7560 грн./од.

По всім лотам єдиним конкурентом «ТД Укртрансу» було ТОВ ТОВ «Українська перевізна компанія», чия пропозиція була дорожчою лише на один відсоток.

ТОВ «Торговий дім «Укртранс» було засновано в 2006 році під час другого уряду Віктора Януковича. Засновником компанії було ТОВ «Акваторія-тур плюс» з групи Антона Пригодського. В 2010 році «ТД Укртранс» було переєстровано на Наталю Рожкову, відому як член ревізійної комісії ПАТ «Укртранслізинг» і заступник директора з правових питань в Корпорацiї «МПС».

В свою чергу власниками ТОВ «Українська перевізна компанія» через ланцюжок компаній є «Укртранслізинг» і ТОВ «Донбаське промислово-транспортне підприємство». Остання компанія в свою чергу має засновниками ТОВ «СПС-груп» і ТОВ «Укрпромінвестактив», причетні до облаштування резиденції «Межигір’я», і компанії «Сервіс-охорона-транспорт», «Еспосто» і «Транспорт і сервіс» з групи Пригодського.

З врахуванням цієї закупівлі, після призначення Володимира Козака керівником «Укрзалізниці» навесні 2011 року, «ТД «Укртранс» виграв залізничні тендери на суму 4 382,68 млн грн.