Попов заплатить 4 мільйони запорожцю, який запатентував сценарій свята Дня Києва
24.05.2012   //  

Головне управління культури Київської міськдержадміністрації 21 травня уклало угоду з ТОВ «Ай-Ван Івент Технолоджи» на послуги з організації та проведення Мистецького проекту «Київ славний, величавий – 1530!». Вартість угоди склала 4,00 млн грн.  Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Головне управління культури обґрунтувало рішення щодо застосування процедури закупівлі «в одного учасника» тим, що закупівля пов’язана із захистом прав інтелектуальної власності. ТОВ «Ай-Ван Івент Технолоджи» 16 березня отримало свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір Мистецького проекту «Київ славний, величавий – 1530!». Зазначається, що це підприємство має досвід організації мистецьких проектів та видовищних заходів.

Разом з тим, наявність у будь-якої особи авторських прав на мистецький проект не виключає можливості проведення відкритих торгів на організацію святкування без патентованого проекту.

ТОВ «Ай-Ван Івент Технолоджи» засновано в березні 2011 року. Раніше компанія не була помічена в організації масштабних свят. Її засновником є запорізький підприємець Денис Хохлов, який займався організацію свят у агентстві «Prофи» («Профи»). З 2011 року офіс фірми переїхав з Запоріжжя до Києва.

В рамках святкування Дня Києва  у кількох районах міста будуть проводитись різни заходи, а саме: 26 травня 2012 року – гала-концерт зірок класичної музики  та проекційне 3D – шоу «Нове обличчя древньої столиці» на Софіївській площі;  27 травня 2012 року – молодіжна концертна програма та шоу феєрверків із лазерним  спецефектами на Оболонській набережній.