Фірма сина Богатирьової отримає 82 мільйони від державної ТЕС
15.05.2012   //  

Старобешівська ТЕС ПАТ «Донбасенерго» 7 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Завод енергетичного машинобудування» на будівельно-монтажні роботи по об’єкту: «ПАТ «Донбасенерго» Старобешівська ТЕС. Технічне переоснащення енергоблока ст. №13. Газоочищення» вартістю 82,10 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Передбачено виготовлення, поставка устаткування й матеріалів, необхідних для монтажу, а також запасних частин, монтаж, налагодження, проведення випробувань, уведення в експлуатацію й пов’язані з цим послуги й роботи, включаючи передачу технічної документації та інструкцій, навчання персоналу замовника й подальше гарантійне обслуговування збудованих будівельних конструкцій та змонтованого обладнання.

З жовтня 2010 року 49% статусного капіталу належить Ігорю Богатирьову, сину міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. Решта капіталу контролюється Володимиром Бузіновим, з яким Богатирьов в 2007 році працював в керівництві НЕК «Укренерго». З врахування цієї закупівлі, ТОВ «ЗЕМ» з середини 2010 року отримало державні підряди на загальну суму 514 млн грн.