Єжелівські «прокладки» зі згоди Кузьміна і Саламатіна взяли ще 190 мільйонів на харчування армії
11.05.2012   //  

Міністерство оборони України 26-27 квітня за результатами тендерів уклало низку угод на послуги з харчування особового складу військових частин та інститутів в 2012 році на загальну суму 210,25 млн грн Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За послуги з харчування особового складу військових інститутів Києва 12,36 млн грн отримає НТУУ «Київський політехнічний інститут України», ще 6,47 млн – Київський національний університет ім.Т.Г. Шевченка.

За послуги з харчування особового складу військових частин, які дислоковані у Чернігівській, Рівненській, Хмельницькій та Житомирській областях, ТОВ «Укрпродакорд ОР» отримає 58,25 млн грн.

ПП «Артек-союз» отримає 133,16 млн грн. за харчування військових в АР Крим, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Останні два тендери після розкриття пропозицій 12 квітня оскаржила фірма торгів ТОВ «Люкс про форм», яке подало скарги до адміністративної колегії АМКУ через порушення Міністерством оборони порядку проведення процедур. Пропозиції цієї фірми було відхилено через ненадання в складі пропозицій низки документів. АМКУ прийняло ці скарги, призначивши їх розгляд на 22 травня. При цьому колегія АМКУ, очолювана братом заступника Генпрокурора Рафаелем Кузьміним, не винесла окремого рішення про призупинення процедури торгів, що дало Міністерству оборони можливість укласти угоди з обраними фірмами.

Нагадаємо, «Артек-союз» і «Укрпродакорд ОР» входять до числа компаній, які під час керування в Міністерстві оборони Михайла Єжеля були монополістами на харчування військовослужбових. Єжеля було відправлено в відставку в лютому 2012 року, його місце зайняв Дмитро Саламатін. Неофіційно джерела в уряді повідомляли, що однією з причин відставки були постійні скандали з харчуванням армії.