«Турбоатом» отримає 300 мільйонів за агрегат для Дністровської ГАЕС
29.04.2012   //  

ПАТ «Укргідроенерго» 24 квітня уклало угоду з ВАТ «Турбоатом» на виготовлення обладнання оборотної гідромашини вертикальної радіально-осьової в комплекті з кільцевим затвором; виконання випробувальних робіт, технічне супроводження робіт (шеф-нагляд за монтажем та пусконалагоджування) змонтованого обладнання гідромашини №2 філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС». Роботи потрібно виконати до 2014 року. Вартість угоди склала 295,31 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «Турбоатом» є єдиним в Україні підприємством, що має відподвідний досвід виготовлення й реконструкції потужних гідротурбін і оборотних гідромашин.

ВАТ «Турбоатом»  спроектував, виготовив і поставив на ГЕС та ГАЕС ПАТ «Укргідроенерго» 94 турбіни та 4 насос турбіни, у тому числі найбільшу в Європі оборотну гідромашину вертикальну радіально-осьову ОРО170-В-730 потужністю 410 МВт гідроагрегату №1 Дністровської ГАЕС.

На Дністровській ГАЕС згідно графіку з 2012 року планується  проведення монтажних робіт оборотної гідромашини вертикальної радіально-осьової для ГА №2.  На будівельному блоці гідроагрегата №2 вже змонтований статор турбіни, спіральна камера та відсмоктувальна труба, які були виготовлені на ВАТ «Турбоатом» і розраховані під гідромашину ОРО170-В-730.