«Прокладка» Фірташа одним махом заробила третину мільярда на держкомбінаті Фірташа
26.04.2012   //  

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ПрАТ «Кримський титан» 18-19 квітня за результатами тендерів уклала низку угод з ТОВ «Сінтез ресурс» на постачання різних товарів на загальну суму 373,62 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

216 тисяч тон бензину А-95, 6,6 тис тон дизпалива, а також оливи та мастила коштуватимуть 327,18 млн грн. Всупереч вимогам Мінекономрозвитку на сайті «ВДЗ» не опубліковано дані щодо вартості окремих видів придбаного товару.

Також Вільногірський ГОК придбав кабелі, металопрокат, запчастини до екскаваторів.

З врахуванням цих закупівель, «Сінтез ресурс» в 2012 році отримав підряди хімічних держкомпаній, контрольованих менеджерами Фірташа, на загальну суму 1 101,63 млн грн. В 2011 році фірма отримала аналогічні підряди на 246,38 млн грн.

Одним з засновників «Сінтез ресурсу» минулого року був перший заступник директора ТОВ «Остхем Україна» Олег Кікта, зараз фірма перереєстрована на кіпрський офшор «Ганард венчерз лімітед». Директором фірми є Олег Вотінцев, відомий як комерційний директор «Кримського титану», що контролюється групою Дмитра Фірташа.